Wie zijn wij.

Op deze pagina nemen wij de ruimte om u mee te nemen in onze bedrijfsgeschiedenis. Vanaf het prille begin tot aan de dag van vandaag.

Image

Voor het prille begin gaan we terug naar 2003. Beide oprichters van HaMeg waren toen nog werkzaam in de betonwarenindustrie en bezig met een project in België om boombakken te voorzien van een anti-graffiti-coating. Op zoek naar de beste coating werden er meerdere aanbieders uitgenodigd. Eén van hen had coatings op basis van nano-technologie met water als basis. Deze vernieuwende technologie gaf de doorslag om met elkaar dit project naar volle tevredenheid af te ronden.

De succesvolle samenwerking tijdens dit project was de aanleiding om in maart 2004 HaMeg BV op te richten, met als doelstelling om deze ‘vernieuwende’ technologie binnen de coating-wereld in Nederland en België naar de industriële markt te vertegenwoordigen. Na een intern opleidingstraject werden we klaar gestoomd, met alle in en outs over deze coatings, om de markt te gaan veroveren.

Het is inmiddels 2005, één jaar na de oprichting, als EVIO zich aandient. Een platform om verschillende marktpartijen bij elkaar te brengen om innovatieve projecten te starten. Producenten, toeleveranciers en onderzoeksinstellingen presenteerden zich tijdens dit evenement. Ook wij deden hieraan mee en door deze deelname aan diverse projecten hebben we onder andere de eerste contacten gelegd met Surface Treatment.

Surface Treatment richt zich sinds 1978 op de ontwikkeling en toepassing van hoogwaardige technische oppervlaktebehandelingen van aluminium producten voor industriële toepassingen. Dit gebeurd in diverse markten zoals de semi-conducterindustrie, de lucht- en ruimtevaart, de automotive en machinebouw. Alle producten worden in eigen huis behandeld.

Aangekomen in 2006, na vele gesprekken en onderzoeken, worden de banden met Surface Treatment verder verdiept. Dat leidt tot een samenwerking waarbij HaMeg de exclusiviteit krijgt om Surlon® producten naar de industriële markt te verkopen. Vanaf deze periode hebben wij dus 2 toeleveranciers voor onze producten. De klantenkring werd verruimd en we haalden een groot internationaal bedrijf als klant binnen. Na diverse product updates leveren we nu ook buiten Europa onze producten. Voor ons een echte mijlpaal!

In de jaren die volgenden hebben de Surlon® producten steeds meer terrein gewonnen waardoor we in 2010 besloten om een nieuwe koers te gaan varen. De focus werd verlegd van 2 naar 1 en de samenwerking met Surface Treatment werd verder geïntensiveerd om zo de positie van HaMeg verder te versterken.

In 2014 werd het 10 jarig bestaan gevierd en was een mooie aanleiding om een nieuwe huisstijl aan te nemen. De herkenbaarheid en de nieuwe verstrekte positie van HaMeg waren de uitgangspunten voor een compleet nieuw logo.

Later in dit jaar kwam er iets totaal nieuws op ons pad. Door de steeds groter wordende vraag vanuit de zorg om elastische kousen makkelijker aan & uit te trekken zijn we gaan onderzoeken of wij hierop konden inspelen. Dat is ons gelukt! Het heeft ertoe geleidt dat we in 2015, hazoo hebben toegevoegd aan HaMeg. Met deze toevoeging benaderen we rechtstreeks de consumentenmarkt.

hazoo is een onderdeel van HaMeg en is dagelijks bezig met het behandelen van therapeutisch elastische kousen (TEK). Dit klinkt misschien wel wat saai, maar voor veel mensen maken wij het daardoor wel een stukje makkelijker. Wat wordt makkelijker?
Het aan- & uittrekken van elastische kousen.

Met de toevoeging van hazoo maken we een sprong in de tijd naar de dag van vandaag. Het jaar 2019 is voor HaMeg weer een bijzonder jaar. We vieren namelijk ons 15 jarig jubileum! Om precies te zijn op 22 maart 2019. Daarnaast kreeg onze website een update met de nieuwe huisstijl. Dat maakt ons helemaal klaar voor de (digitale) toekomst.

Onze commercial | YOUR PROBLEM, OUR CHALLENGE.